Gratis verzending binnen Europa | Voor 15:00 besteld is dezelfde dag verzonden (PostNL)​

truck MATTISE gif

materialen

de materialen die we gebruiken

Bij MATTISE zetten we ons in voor duurzaamheid in elk aspect van onze producten. We hebben zorgvuldig de materialen geselecteerd die we gebruiken om niet alleen kwalitatief hoogstaande maar ook milieuvriendelijke producten te maken.

rvs (roestvrij staal)

zonnebrillen brillenkoordjes horloges horlogebandjes

RVS, oftewel roestvrij staal, is een uitzonderlijk materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid, sterkte en weerstand tegen corrosie. Deze eigenschappen maken het niet alleen praktisch voor alledaags gebruik, maar ook bijzonder milieuvriendelijk. RVS is 100% recyclebaar, waardoor het materiaal aan het einde van zijn levensduur weer kan worden omgezet in iets nieuws, zonder dat daarbij veel energie wordt verspild. Dit helpt in het verminderen van afval en draagt bij aan een circulaire economie. Daarnaast is de lange levensduur van RVS-producten een voordeel omdat dit de noodzaak voor het frequent vervangen van minder duurzame alternatieven vermindert.

Bij MATTISE gaan we nog een stap verder als het aankomt op duurzaamheid. Onze geavanceerde verftechnieken, zoals vacuum plating, stellen ons in staat om onze producten een aantrekkelijke en duurzame afwerking te geven. Vacuum plating is een milieuvriendelijk proces waarbij geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt. Het resultaat is een product met een langdurige kleurvastheid, die bestand is tegen slijtage en corrosie.

chirurgisch staal

piercings

Chirurgisch staal is een speciale soort roestvrij staal die bekend staat om zijn hypoallergene eigenschappen. Als een lid van de RVS-familie, deelt chirurgisch staal ook alle duurzame eigenschappen die roestvrij staal zo gewild maken. Samen met het hypoallergene aspect maakt het materiaal onwijs geschikt voor sieraden en piercings, vooral voor diegenen met een gevoelige huid of allergieën.

kraft papier

verpakkingen brillenkokers

Kraft papier laat goed zien hoe duurzaamheid en functionaliteit naadloos kunnen samengaan. Dit materiaal is niet alleen sterk en duurzaam, eigenschappen die de levensduur verlengen en afval verminderen, maar het is ook biologisch afbreekbaar. Bovendien heeft het tijdens de productie een kleinere ecologische voetafdruk dan veel andere papiersoorten.

Wat kraft papier uniek maakt, is zijn samenstelling uit gerecycled restpapier. Dit hergebruik geeft eerder gebruikt papier een tweede leven, waardoor het een 100% gerecycled product wordt. Dit circulaire proces vermindert niet alleen afval, maar zorgt er ook voor dat de kleurtint van kraft papier kan variëren. Deze subtiele kleurvariaties ontstaan door de mix van verschillende papierbronnen die in het recyclingproces worden gebruikt.

bamboe

handwaaiers

Bamboe is een uitstekend duurzaam alternatief voor plastic. Het groeit razendsnel, waardoor het een snel hernieuwbare bron is. In tegenstelling tot plastic, dat eeuwen nodig heeft om af te breken, is bamboe biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. Het vereist bovendien minder water en geen pesticiden voor de teelt, wat de ecologische voetafdruk verlaagt. Sterk en duurzaam, bamboe gaat lang mee en is daarmee minder belastend voor het milieu. Kiezen voor bamboe is dus een win-win: goed voor de planeet en voor jou.

katoen

bucket hats tote bags

100% katoen is een natuurlijk materiaal dat veel te bieden heeft op het gebied van milieuvriendelijkheid. Als een plantaardig product is katoen biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het na gebruik terugkeert naar de natuur zonder langdurige schade aan te richten. Bovendien is katoen een hernieuwbare grondstof; het kan jaar na jaar worden geteeld, waardoor het een duurzaam alternatief is voor synthetische materialen die zijn afgeleid van eindige fossiele brandstoffen.

100% katoen is niet alleen milieuvriendelijk, maar biedt ook ongeëvenaard comfort en ademend vermogen. Het is hypoallergeen en irriteert de huid zelden, wat het een uitstekende keuze maakt voor kleding en accessoires.

acetaat

tba

Acetaat is een bijzonder materiaal dat voornamelijk wordt gemaakt van houtpulp, een natuurlijke en hernieuwbare bron. Het staat bekend om zijn lichtheid, flexibiliteit en duurzaamheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor diverse accessoires. Een van de meest aantrekkelijke aspecten van acetaat is dat het biologisch afbreekbaar is. Doordat het afkomstig is van houtpulp, heeft het een veel lagere impact op het milieu in vergelijking met synthetische alternatieven. Producten gemaakt van acetaat zijn niet alleen stijlvol, maar ook ontworpen om lang mee te gaan, waardoor de noodzaak voor vervanging en dus afval wordt verminderd.

duurzaam rubber

brillenkoord loops

De loopjes die je gebruikt om onze brillenkoordjes aan je bril te bevestigen, maken we van de meest duurzame vorm van rubber die beschikbaar is. We hebben voor rubber gekozen vanwege de uitstekende grip die het biedt; het laatste wat je wilt, is dat je koordje van je bril afglijdt. Ons rubber is afkomstig van plantages die beweren verantwoordelijk en duurzaam te werken. Deze plantages zetten zich in voor een productiemethode met zo min mogelijk milieu-impact. Echter, we erkennen dat het moeilijk is om de duurzaamheidsclaims van deze plantages altijd volledig te verifiëren.

Dat is waarom we altijd op zoek zijn naar nog duurzamere alternatieven. Terwijl we het belang van functionaliteit en grip niet uit het oog verliezen, blijven we innoveren en onderzoeken om materialen te vinden die zowel functioneel als milieuvriendelijk zijn, zodat we onze toewijding aan duurzaamheid kunnen voortzetten.

papier

verpakkingen

Al onze verpakkingen zijn gemaakt van papier en karton, een bewuste keuze die beter is voor het milieu dan plastic. Papier en karton zijn biologisch afbreekbaar en veel gemakkelijker te recyclen dan plastic. Bovendien wordt een deel van het papier dat we gebruiken gemaakt van gerecyclede materialen, waardoor de ecologische voetafdruk nog verder wordt verlaagd. In tegenstelling tot plastic, dat honderden jaren nodig heeft om af te breken en schadelijk kan zijn voor het milieu, biedt papier een meer duurzame en verantwoorde verpakkingsoplossing.

de materialen waar we niet zo trots op zijn

Ondanks onze inzet voor duurzaamheid en verantwoordelijke keuzes, zijn er enkele materialen die we gebruiken waar we minder enthousiast over zijn. We zijn volledig transparant over deze aspecten omdat we geloven in voortdurende verbetering en eerlijke communicatie met onze klanten. Lees verder om te ontdekken welke materialen dit zijn en wat we doen om in de toekomst betere alternatieven te vinden.

leer

horlogebandjes

Bij MATTISE zijn we toegewijd aan het maken van verantwoorde en duurzame keuzes. Hoewel we in het verleden leer hebben gebruikt in sommige van onze producten, hebben we besloten om niet langer dierlijke materialen in onze nieuwe productlijnen op te nemen. Leer is niet alleen afkomstig van dieren, maar het productieproces is ook belastend voor het milieu vanwege het water- en energieverbruik. Echter, omdat we tegen verspilling zijn en nog steeds een voorraad van leren producten hebben, kiezen we ervoor om deze nog te verkopen tot ze op zijn. We zijn actief op zoek naar duurzamere, diervrije alternatieven om leer te vervangen.

nylon

bag straps

Een van de sterke punten van nylon is de duurzaamheid en levensduur. Het materiaal is zeer slijtvast, wat betekent dat producten die ervan zijn gemaakt, langer meegaan. Dit leidt tot minder vervanging en daardoor minder afval. Nylon kan ook worden gerecycled, wat een circulaire levenscyclus mogelijk maakt. Oude nylon producten kunnen worden verwerkt tot nieuwe materialen, wat de hoeveelheid afval vermindert en de noodzaak van nieuwe productie beperkt. Echter, nylon is verre van ideaal als het gaat om duurzaamheid. Het is een synthetisch materiaal dat niet biologisch afbreekbaar is en de productie ervan vereist het gebruik van fossiele brandstoffen. Vanwege deze milieu-impact zijn we actief op zoek naar meer duurzame alternatieven voor onze bag straps en toekomstige merchandise.

canvas en satijn (polyester)

fanny packs scrunchies

Polyester is een ander materiaal waar we momenteel nog gebruik van maken, voornamelijk in de vorm van canvas en satijn. De redenen hiervoor zijn vergelijkbaar met die van leer. In het geval van onze satijnen scrunchies zou een alternatief zijde zijn geweest, dat echter van rupsen wordt gemaakt en daarom niet diervriendelijk is. Nep-zijde kan irritatie en overmatig zweten veroorzaken, wat het geen geschikt alternatief maakt. Echter, net als bij leer, zijn we actief op zoek naar meer duurzame en ethische alternatieven. Polyester heeft het voordeel van duurzaamheid en slijtvastheid, waardoor producten een langere levensduur hebben en minder snel vervangen hoeven te worden. Desondanks is ons uiteindelijke doel om ook volledig van polyester af te stappen en over te gaan op meer duurzame materialen.

.
.

Wij gebruiken cookies voor een optimale website ervaring