Gratis verzending binnen Europa | Voor 15:00 besteld is dezelfde dag verzonden (PostNL)​

duurzaamheid

een accessoire merk zonder een slecht geweten

In samenwerking met het clean-up bedrijf 4Ocean gaan we de strijd aan met oceaanplastic. Maar het echte verschil? Dat maak jij.

want

Voor elke aankoop die je bij ons doet, zoals een zonnebril van 50 gram, zorgen we ervoor dat 500 gram aan plastic uit de oceanen wordt verwijderd—dat is tien keer het gewicht van je aankoop!

50g

arrow pijl van 50 naar 500

500g

kun je het je voorstellen?

Een gemiddelde plastic PET-fles van 0,5 liter weegt ongeveer 20 gram. Met jouw zonnebril aankoop kunnen we dus het equivalent van 25 van deze flessen uit de oceaan halen.

500g

arrow pijl van 50 naar 500

25

sticker 1 zonnebril 33 brillenkoord 11-16 piercing 6 brillenkoker 47 horloge 44 horlogeband 36-44 fanny pack 54 handwaaier 25-39 scrunchie 12 bag strap 57 tote bag 49 bucket hat 40

en zo hebben we dankzij jou al zo veel plastic flesjes uit het water weten te vissen:

1493

Dit aantal staat gelijk aan

gram plastic.

Benieuwd hoeveel jij hebt bijgedragen? Je vindt dit aantal in je account >

en dat is niet alles!

ontdek duurzaamheid binnen MATTISE:

plastic vrij

Bij MATTISE begrijpen we hoe belangrijk het is om onze planeet te beschermen. Daarom hebben we besloten om een 100% plasticvrije onderneming te zijn. Zowel de materialen van onze producten—horloges, accessoires en meer—als de verpakkingen waarin ze worden geleverd, zijn volledig vrij van plastic.

materialen

We gebruiken hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal (RVS), kraft, acetaat, bamboe en katoen. RVS is een uitzonderlijk sterk materiaal met een lange levensduur en is bovendien 100% recyclebaar. Kraft en Acetaat worden beide vervaardigd uit houtpulp en combineren esthetiek met duurzaamheid. Bamboe is een snelgroeiende, hernieuwbare bron die minder hulpbronnen vereist in vergelijking met traditionele houtsoorten. En ons katoen is biologisch afbreekbaar en recyclebaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Wat kleur betreft, maken we gebruik van geavanceerde verfmethoden die de levendigheid en duurzaamheid van onze producten garanderen. UV-bestendige coatings en kleurvaste materialen die bestand zijn tegen zonlicht, zweet en slijtage zorgen ervoor dat je MATTISE-producten er zo lang mogelijk als nieuw uitzien. Lees meer over alle materialen die we bij MATTISE gebruiken op deze pagina >

slow fashion

In plaats van een voortdurend roulerende collectie kiezen we bij MATTISE voor slow fashion. Gefocust op een select aantal doordachte modellen. Het resultaat? Tijdloze, duurzame producten die jarenlang meegaan. Daarnaast hebben we de ambitie om een ‘closed loop’ systeem te creëren. Met services zoals de omruilreparatie voor horloges maken we het mogelijk om je oude horloge in te ruilen voor een nieuw exemplaar tegen een gereduceerde prijs. Zo geven we jouw oude klokje een tweede leven en komt het niet bij het afval te liggen. Tot slot zijn we bezig met de ontwikkeling van een online-outlet. Hier zullen we producten uit retouren met kleine beschadigingen en items met productiefoutjes tegen minimale prijzen aanbieden. Op deze manier willen we verspilling tegengaan en meer mensen de kans geven om van onze kwaliteitsproducten te genieten. Hierover later meer!

.

Wij gebruiken cookies voor een optimale website ervaring